Sara Henriksen åpner for atomkraftverk i Norge

Sara Henriksen er leder for energiutvalget i Unge Venstre og sitter i styret i Hordaland Unge Venstre. I denne 3-minutters videoen introduserer hun energiutvalget og vi diskuterer litt forskjellige energiformer. Det som kan skape debatt er bl.a. at hun ikke er fremmed for tanken om atomkreftverk i Norge om teknologien utvikles godt nok.


img

Klikk på bildet over for å se vår videoblogg i QuickTime format.


I morgen introduserer vi Anders Skoglund, som er leder av Venstres bystyregruppe i Bergen.


Kommentarer:
Postet av: Odd Bovim

OK, vet at jeg sikkert har mer trendy måter å kommentere på, men dette funker greit for meg.

Først: Synes dette er en interessant måte å diskutere på, og likte godt å høre på Sara, selv om en tre minutters-snutt nok er forbeholdt spesielt interesserte. Hvis jeg skal være med på noen senere, bør disse ligge rundt ett minutt, tror jeg.

Til Sara: Jeg tror både Unge Venstre og Venstre bør være noe forsiktige med å fronte et standpunkt FOR atomkraftverk i denne omgang. Men du vet jo mer om dette enn meg; Er det mulig å få dette til uten å skape livsfarlig radioaktivt avfall i betydelige mengder? I denne forbindelse kan det jo også være grunn til å påpeke at en av Venstres viktigste valgkampsaker var kampen MOT radioaktivt avfall fra Sellafield i Storbritania, en sak vi også vant.

Ellers selvsagt irriterende å høre at du går inn for gasskraftverk dersom de får CO2-deponering, men den kampen var jeg med å tape på Unge Venstres Landsmøte, så stå på.

02.mar.2005@ 20:08:46
E-post: odd.bovim@venstre.no
Postet av: Odd Bovim

Men er det ikke litt uheldig at vi ikke kan lese kommentarene? Eller er det jeg som mangler innsikt?

02.mar.2005@ 20:12:50
E-post: odd.bovim@venstre.no
Postet av: Raymond M. Kristiansen

Hei Odd ;)

Kjekt at du kom innom videoene våre. Er helt enig, 1 minutt er en mer passende lengde kanskje. Det vi kommer til å gjøre er å kjøre ut en 1-minutts "teaser" her og så kan vi linke til en litt lengre versjon som ligger et annet sted på nettet. (Gjerne "tagget" på http://www.vimeo.com). Denne nettsiden kommer neppe til å få full oppmerksomhet foreløbig, men jeg tror at publikum etterhvert vil forstå hvor nyttig det Kan være å få høre hva vi selv mener om saker, og ikke bare som kommer frem på 30 sekunder på Holmgang. Som sagt: Dette skal være Tilgjengelig for alle! :) Mvh Raymond, videobloggansvarlig

02.mar.2005@ 23:01:05
E-post: raymond@liberal.no
URL: http://videorevolusjon.weblogg.no
Postet av: Arne Langset

Energipolitikk er et tema som kan engasjere, og som bør være egnet for v-blogg. (greit å bli kjent med Sara også)

Selv er jeg nok mer åpen for gasskraft med dep. enn å åpne for atomkraft, men la det ligge nå.

Se forøvrig mine kommentarer til videoblogging på V+ medlemsdebatt.

Arne :-)

03.mar.2005@ 12:43:44
E-post: al@hinesna.no
Postet av: Are-Harald Brenne

Dette var et bra innslag, Sara er naturlig og ikke så stiv.

Jeg synes nå fremdeles dette med depot-krav til gasskraftverk er meningsløst - all den tid gassen faktisk blir pumpa opp kommer den til å bli brent, og om den brennes i Norge eller på kontinentet er ett fett for co2-laget.

Deponi av co2 fra gasskraftverk er en veldig dyr måte å redusere co2-utslipp på. Miljøvernere har da heller aldri vært særlig opptatt av å spare på ressurser, men fronter gladelig ressurssløsende løsninger dersom det kan sette "oss" i et bedre moralsk lys.


Et av de verste eksemplene for dette er måten utrangerte oljeplatformer skal behandles på - de skal taues til land og kappes opp. Dette koster hundrevis av milliarder av kroner og er slik jeg ser det ressurssløsing nesten uten sidestykke. Tau plattformene ut på 4000 meters djup i nordatlanteren og dra ut bunnproppa, og bruk pengene på noe som faktisk gjør livet bedre for folk, utover å gi "oss" en litt god følelse av å feie for egen dør :o

10.mar.2005@ 22:14:22
Postet av: Are-Harald Brenne

Hm ja ja.

Hva er vitsen med en politisk blog, hvis den ikke følges opp av diskusjoner?

Skal videobloggen bare være et nytt propagandamedium?

13.mar.2005@ 13:34:15
Postet av: Raymond M. Kristiansen

Hei Are-Harald,

Godt poeng mht diskusjoner på politiske blogger.

Det som skjedde i dette tilfelle var at Unge Venstre-medlemmer hadde en ganske ok debatt om atomkraft på lukket forum internt (på en arena de har brukt i flere år), men denne debatten kom ikke ut i hverken dette eller andre offentlige organ. Selv ventet jeg kanskje litt for lenge med å svare på ditt innlegg, jeg ville helst at andre skulle ta ballen :) Her har vi altså et stort forbedringspotensiale.

Videoblogging har i seg selv et stort potensiale som propagandamedium, men det er ganske langt dit. Nå gjør vi mye av grunnarbeidet, og vi er veldig bevisst på at dette ikke kommer til å kunne ta helt av før om en stund. Etterhvert som den intensive valgkampen nærmer seg vil vi ha et produkt og konsept som forhåpentligvis vil fungere bedre.

Ellers vil jeg beklage den lange tiden mellom nye videoer. Jeg er for tiden i Oslo og har ikke tilgang til min programvare. Men det vil komme en ny video opp i morgen. Kanskje jeg kunne fått noen i Venstre til å kommentere ditt innspill om for eksempel utrangerte oljeplattformer.

Takk for innspillet!

mvh
Raymond M. Kristiansen
vloggansvarlig, UV

13.mar.2005@ 15:17:09
E-post: raymond@liberal.no
URL: http://www.ungevenstre.no
Postet av: Are-Harald Brenne

Jeg har tenkt litt på de lukkede debattene på venstre pluss. Hva er gevinsten med å gjømme seg på lukkede fora for å diskutere politikk? Jeg synes dere burde vurdere å stenge ned UV-debatt, bare beholde org-debatter og type baksiden, og kjøre alle politiske debatter på et alment tilgjengelig forum, for eksempel en blog eller web-diskusjonsforum.

Mange flere vil kunne bry seg om hva Unge Venstre mener hvis debattene kjøres åpent, og mange flere vil kunne delta. Å gjømme seg vekk er feigt.

Hvorfor skal ikke UV-medlemmer tørre å mene i det offentlige rom?

14.mar.2005@ 23:19:33
Postet av: Raymond M. Kristiansen

Helt enig med deg Are-Harald!

Åpenhet til tusen. Hvis vi kan gå ut med 90% av all informasjon (minus sensitiv strategi og hemmelighetskremmeri), ser jeg heller ingen vits i å bare publisere 30%.

raymond

18.mar.2005@ 01:47:03
E-post: raymond@liberal.no
URL: http://dltq.blogs.com
Postet av: Mats

Støttes. Åpenhet for alle penga. Er det ikke åpenhet det sosialliberale alternativ dreier seg om? Jeg antar UV-ledelsen kjenner sin Popper.

19.mai.2005@ 11:01:47

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.weblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=59200
hits